Skip to main content
Onderwijs en jeugdPassend onderwijs

In OO Magazine: Amsterdamse Lukasschool als ‘Familieschool’

By maart 9, 2023No Comments

In OO Magazine: Amsterdamse Lukasschool als ‘Familieschool’

In het eerste nummer van OO (Ondersteuning in Onderwijs) Magazine – voorheen PO (Passend Onderwijs) Magazine – verscheen een mooi artikel over de Amsterdamse Lukasschool die zich in 2020 heeft omgedoopt tot ‘familieschool’. Een Familieschool kenmerkt zich door een rijke schooldag met veel aandacht voor cultuur, sport en leren; een hechte samenwerking met ouders; en ondersteuning voor de ouders in de vorm van een familieservicepunt op school.

“Voor deze drie onderdelen zijn kernteams ingericht, en er is een projectleider familieschool die alle touwtjes aan elkaar knoopt”, vertelt adviseur Hennie Groot Haar van OOG onderwijs en jeugd die als procesbegeleider vanaf het begin bij deze omvorming betrokken was. “De succesfactor is de samenhang. We hebben allemaal hetzelfde doel: gelijke kansen voor alle kinderen. Belangrijk is ook dat we de ouders niet pamperen, maar aan de hand meenemen. Wij doen dingen mét hen, zodat ze het in vervolg zelf kunnen doen.”

Het volledige artikel kun je downloaden via deze link: 11_01_39_Gelijke kansen voor alle kinderen.

OO Magazine (www.oomagazine.nl) is een uitgave van Instondo.

Voor meer informatie over de Familiescholen kun je contact opnemen met Hennie Groot Haar: h.groothaar@oog.nl, 06-45674863.