Skip to main content
Eenvoud Slagvaardigheid Verbondenheid Aandacht Originaliteit Eenvoud Slagvaardigheid Verbondenheid Aandacht Originaliteit Eenvoud Slagvaardigheid Verbondenheid Aandacht Originaliteit Eenvoud Slagvaardigheid Verbondenheid Aandacht Originaliteit

Over OOG

OOG (Over Onderwijs Gesproken) werd opgericht in 1996 door een aantal specialisten op het gebied van onderwijsmanagement en –beleid. “Onze drijfveer was vanaf het begin – en is dat nog steeds: wat is goed voor kinderen, hun ouders en de professionals die met ze werken?” vertellen oprichters Dick Rasenberg en Jaap Willem Kuit in een interview ter gelegenheid van 25 jaar OOG onderwijs en jeugd.

OOG bestaat uit een adviesbureau (deze website), een administratiekantoor voor het onderwijs en een opleidingsinstituut: de Inschool Academie.

De adviseurs van OOG hebben ieder hun eigen specifieke expertise. Zij hebben één ding gemeen: ze delen een passie voor goed onderwijs en jeugdbeleid, en weten hoe je dat organiseert. Waar een opdrachtgever vanuit haar of zijn eigen organisatie naar een vraagstuk kijkt, overzien de mensen van OOG het geheel. Daarin ligt vooral hun kracht: de adviseurs van OOG komen overal, delen hun kennis en helpen organisaties helder te krijgen hoe het anders, beter en efficiënter kan.

Oog voor mensen
De menselijke aanpak van OOG is gebaseerd op vijf kernwaarden:

  • aandacht voor mensen, voor wat ze drijft, wat hun kracht is, wat ze nodig hebben;
  • verbondenheid van mensen met elkaar, hoe ze samenwerken en daardoor beter en sterker worden;
  • eenvoud van oplossingen binnen de complexiteit van wet- en regelgeving, van beleids- en overlegstructuren, van de verschillen tussen mensen die er (gelukkig) altijd zijn;
  • slagvaardigheid binnen processen om snel te komen tot de kern en met elkaar tot de juiste keuzes te kunnen komen;
  • originaliteit van adviezen die out-of-the-box zijn waar nodig, soms ook keurig binnen de lijntjes, en altijd passend bij wat een organisatie nodig heeft.

OOG werkt van Leeuwarden tot Maastricht en van Amsterdam tot Almelo voor uiteenlopende opdrachtgevers als schoolbesturen, samenwerkingsverbanden passend onderwijs, gemeentes en ministeries. Een kortlopend adviestraject, een reorganisatie, een interim bestuurs- of directieklus, een beleidsherziening, een financieel advies of structurele bestuursondersteuning, OOG heeft altijd wel een adviseur beschikbaar die van dienst kan zijn. Meer weten? We zien u graag!